December: fortsatt positiv utveckling – ökat i Nintendo

Efter den stora sektorrotationen i november så blev december en stark månad för aktier generellt. Global Esports Fund slutade upp 1,7 procent på månaden, för 2020 summerar uppgången till 7,9 procent, utvecklingen var dock mycket starkare i USD. Märk väl att fonden startades under juni i år.

Utvecklingen i marknaden i december återspeglar mycket av det vi sett under året efter Corona utbrottet. Stark utveckling för Esport på alla nivåer förutom live-eventen som har varit helt nedstängda under året. De professionella ligorna har växt på och intresset från tittare och sponsorer har växt på. Den stora nya trenden är dock att vanliga spelare har anmält sig till turneringar för att deltaga, det vill säga att spelare betalar en anmälningsavgift för att vara med i turneringar där man spelar om prispengar och ära.

2020 var ett baktungt år när det gäller nya spelreleaser då utvecklarna har väntat in de nya konsolerna, vilket gjorde att det fjärde kvartalet nu har fått en extra skjuts av säsongen. Utvecklingen av nya spel för denna period har dock varit, och är, lite mer ansträngande eftersom man vill ha spel som funkar på samtliga konsoler. Ett tydligt bevis på detta har varit Cyberpunks problem med de gamla konsolerna. Trots detta kommer nog Cyberpunk och nysläppta Call of Duty leda intäktsligan för spel under 2020.

Tittar vi framåt kommer den stora frågan vara hur mycket av tillväxten under 2020 var uppblåst på grund av att vi stannade hemma och hur mycket av tillväxten som kommer behållas framåt. Vår vy är att tillväxten kommer att mattas av under 2021 men ändå hålla en god nivå och att den nya modellen med ständiga uppdateringar i spelen driver på ett ökat spelande generellt. Esport-marknaden kommer få ett lyft när vi kör igång live events igen.

På portföljsidan har vi inte gjort så stora justeringar under månaden. Vi har köpt på oss lite mer Nintendo och minskat ner lite i Apple.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Mer att upptäcka

Inge Heydorn

April 2022 Månadsuppdatering

Den goda nyheten är att tekniken fortsätter att leverera starka resultat under första kvartalet och att marknaden blir mer förlåtande mot svaghet.

Inge Heydorn

Februari 2022 Månadsuppdatering

Volatiliteten fortsätter på marknaden och rapporteringssäsongen har varit stark för teknik, särskilt mjukvara. Vi har dock sett svagheter inom sociala medieplattformar samt

Inge Heydorn

November 2021: Volatiliteten ökar dramatiskt

Volatiliteten i marknaden har ökat dramatiskt under hösten och ytterligare tilltagit de senaste veckorna. Federal Reserves kommentarer runt högre räntor framöver tillsammans