Februari 2022 Månadsuppdatering

Volatiliteten fortsätter på marknaden och rapporteringssäsongen har varit stark för teknik, särskilt mjukvara. Vi har dock sett svagheter inom sociala medieplattformar samt betalningstjänster. 

Mjukvaran har varit stark och vi har till och med sett en acceleration i tillväxten på molntjänstsidan och i front-end-mjukvaran. Förväntningarna har flyttats upp på mjukvarusidan efter de starka resultat som har setts under denna resultatsäsong.
På halvledarsidan har vi sett några ytterligare tillkännagivanden kring utbyggnaden av nya fabriker, några i Indien drivna av statliga subventioner, UMC i Singapore och Bosch i Tyskland. Vi har sett att företagen i vissa områden redan bygger sin orderbok för 2023. Sammanfattningsvis fortsätter vi att gilla aktier med molnexponering, mjuk och hårdvara. 

På spelsidan har vinnarna det här kvartalet varit Take Two, Zynga och företag som levererar till Nintendo Switch. Statistik visar dock att företag kommer att ha en “covid-baksmällaeffekt” när saker och ting normaliseras.

Läs mer på GP Bullhound, Finserve Global Esports Fund – Premium (fundpeak.com)

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Mer att upptäcka

Inge Heydorn

April 2022 Månadsuppdatering

Den goda nyheten är att tekniken fortsätter att leverera starka resultat under första kvartalet och att marknaden blir mer förlåtande mot svaghet.

Inge Heydorn

November 2021: Volatiliteten ökar dramatiskt

Volatiliteten i marknaden har ökat dramatiskt under hösten och ytterligare tilltagit de senaste veckorna. Federal Reserves kommentarer runt högre räntor framöver tillsammans

Inge Heydorn

Oktober: Marknaden rekylerade starkt

Marknaden rekylerade starkt under oktober. Gaming/Esport sektorn fortsätter dock att gå svagare än marknaden. Detta trots att tillväxt siffrorna ser bra ut