Från Borg till Cyborg – framtidens digitala idrottare skapar unika investeringsmöjligheter

Björn Borg är en ikon och förebild för många tennisspelande ungdomar. Men framtidens idrottsstjärna kanske snarar heter CyBorg. Det är ett av många kända namn inom esport-genren som spelar det världskända ”pang-pang” spelet Call of Duty. Spelet har blivit en riktig kassako för spelutvecklaren Activision-Blizzard och den senaste releasen har redan sålt i över 30 miljoner exemplar.

Att tävla i dataspel har samtidigt blivit en gigantisk industri. Esport-evenemangen lika stor publik som de största traditionella idrottseventen. Esport har blivit en industri som växer med 20 procent per år och som förväntas fortsätta uppvisa stark tillväxt under många år.

Branschens snabba tillväxt gör den också till en intressant investering. Bolag med exponering mot branschen uppvisar kraftig tillväxt till goda marginaler. Dataspelsutvecklare, streamingbolag och esport-lag kommer med största sannolikhet tillhöra framtidens digitala vinnare. Många av dem är stora börsvinnare redan idag.

Finserve global esports fund investerar i globala teknikbolag med fokus på esport. Fonden förvaltas av Inge Heydorn som har över 20 års erfarenhet som tech-analytiker från några av världens största investmentbanker.

Varför investera i esport?

Point 1

Esportsektorn uppvisar exponentiell tillväxt. Omsättningen ökar med 20 procent per år och förväntas omsätta hissnande 1,7 miljarder dollar redan 2021.

Point 2

Etablerade spelutvecklare får via den växande esportsektorn nya intäktskällor utan att behöva göra större investeringar. Kringtjänster som reklam och rättigheter för TV och streaming förväntas växa kraftigt.

Point 3

Teknikbolag har visat sig motståndskraftiga under den nedgång på aktiemarknaden som skett i spåren av coronapandemin. Esportsektorn ser snarare ett ökat intresse och fysiska event kan lätt göras digitala.

Var kan jag köpa Finserve Global Esports Fund?

Om du vill köpa andelar i Finserve Global Esports Fund kan du göra det hos våra partners.

Visste du att?

Inge Heydorn

Förvaltare

Inge Heydorn

Fonden förvaltas av Inge Heydorn som har en gedigen bakgrund inom förvaltning av teknologibolag och som tidigare varit analyschef för telekomsektorn på Deutsche Bank i London och global chef för teknikanalys på ABN Amro. Inge kommer närmast från Sentat Asset Management – ett bolag han själv grundade och där han ansvarade för förvaltningen av hedgefonden Thyra Hedge.