November: positiv månad, TSMC, Unity och Microsoft bland vinnarna

Aktiemarknaden var urstark i november och slog rekord på rekord. Marknaden drevs av de positiva resultaten från vaccintesten och vi fick uppleva en massiv rotation från ”arbeta hemma” vinnare till återhämtningsaktier. De flesta aktierna inom vårt segment, och framför allt spelutvecklare, ses som covid-vinnare och hade därmed en ingen stark utveckling under månaden.

Fonden slutade upp 0,99 procent i november. De stora vinnarna i portföljen var TSMC, Unity, Microsoft och Tencent. Spelutvecklare som Activision, EA, Take Two och Zynga hade det tufft och slutade i flera fall på rött under månaden. Oktober månad var stark enligt de datapunkterna vi samlat in för våra bolag och spelförsäljningen under Black Week ser också ut att ha slagit rekord.

Under månaden har vi ökat på våra positioner i Sony, Nintendo och TSMC.

Investeringarna inom Esport fortsätter, Microsoft köper Smash.gg. Vi ser också ständigt nya rekord i deltagande och tittande.  Fortnite-avslutningen på Nexus War, döda Galactus, lockade hela 15,3 miljoner spelare och det följdes av 3,4 miljoner tittare på Youtube och Twitch.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Mer att upptäcka

Inge Heydorn

April 2022 Månadsuppdatering

Den goda nyheten är att tekniken fortsätter att leverera starka resultat under första kvartalet och att marknaden blir mer förlåtande mot svaghet.

Inge Heydorn

Februari 2022 Månadsuppdatering

Volatiliteten fortsätter på marknaden och rapporteringssäsongen har varit stark för teknik, särskilt mjukvara. Vi har dock sett svagheter inom sociala medieplattformar samt

Inge Heydorn

November 2021: Volatiliteten ökar dramatiskt

Volatiliteten i marknaden har ökat dramatiskt under hösten och ytterligare tilltagit de senaste veckorna. Federal Reserves kommentarer runt högre räntor framöver tillsammans