Oktober: negativ månad i spåren av minskad riskaptit

Finserve Global Esports Fund tappade 1,1 procent under oktober, vilket var bättre än Nasdaq Composite Index som backade 2,4 procent under perioden. Sedan fondens lansering i juni summerar uppgången till 5,2 procent. Månaden var bitvis turbulent på aktiemarknaden där riskaptiten avtog märkbart mot slutet av månaden, vilket översattes i ett brett fall för teknikrelaterade bolag. Detta trots att de rapporter som presenterades generellt var bättre än förväntat. Av de S&P bolag som hade rapporterat vid månadens slut slog 88 procent förväntningarna.

Av Global Esports Funds innehav tyngde positionerna i AMD, Nvidia, Activision, Ubisoft och Zynga. Bland vinnarna märktes Logitech, Sony, Sea Limited, TSMC och Tencent. AMD sjönk mot bakgrund av att bolaget köpte sektorkollegan Xilinx för 35 miljarder dollar. Marknaden är orolig över att AMD köper ett bolag med lägre marginaler och tillväxt till ett högt pris medan bolaget själva tror att de kan växla upp tillväxten för Xilinx samt att de kommer att finnas stora synergier mellan bolagen.

Logitech presenterade en rapport som var långt bättre än förväntat med en uppgång i försäljning under kvartalet på motsvarande 75 procent. Bolaget har gynnats kraftigt av work from home (WFH) trenden och ser ljust på framtiden. Tillväxten vart klart hjälpt av WFH men bolaget har även utan det växlat upp sin tillväxt och förbättrat sin position i marknaden.

Fonden ökade under månaden positionen i Zynga och initierade en position i Paradox Interactive. Efter månadens utgång har det kommit en rad rapporter som bekräftar den starka trend som vi sett inom esport under lång tid. Bland annat har Activision och Zynga presenterat mycket starka resultat, trots detta har bolagets aktiekurser fallit tillbaka något då marknaden börjat fokusera på bolag som gynnas av en återhämtning av ekonomin.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Mer att upptäcka

Inge Heydorn

April 2022 Månadsuppdatering

Den goda nyheten är att tekniken fortsätter att leverera starka resultat under första kvartalet och att marknaden blir mer förlåtande mot svaghet.

Inge Heydorn

Februari 2022 Månadsuppdatering

Volatiliteten fortsätter på marknaden och rapporteringssäsongen har varit stark för teknik, särskilt mjukvara. Vi har dock sett svagheter inom sociala medieplattformar samt

Inge Heydorn

November 2021: Volatiliteten ökar dramatiskt

Volatiliteten i marknaden har ökat dramatiskt under hösten och ytterligare tilltagit de senaste veckorna. Federal Reserves kommentarer runt högre räntor framöver tillsammans