September: Efterfrågan fortsatt stor

Oron på marknaden kring tillväxt, inflation och långräntor har fortsatt i september. Inflationsoron har spridit sig till löneökningar i USA och de flesta bolagen har problem med att få tag i vissa varor på grund av brist och fraktproblem. Det finns en stor risk att flera fysiska varor kommer vara slut i julhandeln och att det påverkar även de bolag som är beroende av annonsering.

Efterfrågan på dator- och konsolspel är fortsatt stor och konsumenter kan se fram emot flera stora titlar närmaste månaderna. Intressant att notera att Netflix köpte sin första spelstudio inriktad mot mobilspel. Amazon ser ut att ha en stor hit i spelet New World som är nummer ett på de flesta plattformarna.

Värderingen av de större spelbolagen är på historiskt attraktiva nivåer med bolag som Nintendo och Activision Blizzard handlas under 15x rörelseresultatet. Sektorn har framförallt gått svagt på att marknaden är orolig för minskande efterfrågan när samhällena öppnar upp. Vi tror marknaden har för negativ vy på spel- och esportsbolag och att försäljningen kommer fortsätta att vara stark.

Global Esports Fund var ner -4,64% i september och är nu upp 9,45% hittills i år.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Mer att upptäcka

Inge Heydorn

April 2022 Månadsuppdatering

Den goda nyheten är att tekniken fortsätter att leverera starka resultat under första kvartalet och att marknaden blir mer förlåtande mot svaghet.

Inge Heydorn

Februari 2022 Månadsuppdatering

Volatiliteten fortsätter på marknaden och rapporteringssäsongen har varit stark för teknik, särskilt mjukvara. Vi har dock sett svagheter inom sociala medieplattformar samt

Inge Heydorn

November 2021: Volatiliteten ökar dramatiskt

Volatiliteten i marknaden har ökat dramatiskt under hösten och ytterligare tilltagit de senaste veckorna. Federal Reserves kommentarer runt högre räntor framöver tillsammans